fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Workshop i MI – motiverande samtal för chefer, ledare och HR

26 september @ 08:15 - 10:15

Free
Motiverande intervju

I denna workshop får du som arbetar som chef, ledare eller HR möjligheten att förstå och utforska en samtalsmetodik som blivit en standard inom missbruks och beroendevård där man ofta stöter på motstånd. Metodiken har sedan kommit att att användas inom många fler områden på grund av hur bra den är på att nå fram till människor och stärka motivation.

Samtalsterapi TinaFördelar med att utbilda chefer i MI – Motiverande Intervju för att stödja samtal om känsliga ämnen som beroende och psykisk ohälsa

Att utbilda chefer i Motiverande Intervju (MI) ger dem en ovärderlig verktygslåda för att hantera känsliga och ofta stigmatiserade ämnen som beroende och psykisk ohälsa på arbetsplatsen. MI är en samtalsmetodik som fokuserar på att skapa en trygg och icke-konfrontativ miljö där medarbetare känner sig hörda och förstådda. Genom att använda MI kan chefer utveckla förmågan att närma sig dessa komplexa frågor på ett empatiskt och konstruktivt sätt, vilket främjar en hälsosammare arbetsmiljö och stärker relationen mellan chef och medarbetare.

MI – icke-konfrontativa natur

Till skillnad från traditionella samtalsmetoder som ibland kan upplevas som påtryckande eller dömande, betonar MI vikten av att möta medarbetare där de befinner sig, utan att tvinga fram förändring. MI bygger på att utforska och förstärka individens egen motivation till förändring, snarare än att diktera vad som behöver göras. Detta skapar en dialog där medarbetaren känner sig respekterad och har kontroll över sitt eget förändringsarbete.

Utveckling av samtalsfärdigheter

Genom att behärska MI utvecklar cheferna en rad viktiga samtalsfärdigheter, såsom aktivt lyssnande, reflektion och öppna frågor. Dessa färdigheter gör det möjligt för chefer att navigera svåra samtal med större trygghet och effektivitet. De lär sig att identifiera och bekräfta medarbetarens känslor och tankar, vilket kan hjälpa till att minska skam och stigma kopplat till problem som beroende och psykisk ohälsa. I slutändan leder detta till att medarbetarna känner sig mer stöttade och förstådda, vilket kan öka deras välmående och prestation på arbetsplatsen.

På workshopen kommer vi gå igenom:

  • Teori, praktiska övningar och rollspel
  • Forskning och evidens
  • Anpassning till arbetsplatsen
  • Hur man efter workshopen kan få fortsatt uppföljning och stöd

 

Workshopsledare

Kristina Eriksson Petrovski
KBT-terapeut

Assisterande workshopledare

Dimitar Petrovski
Alkohol & drogterapeut
KBT-terapeut


Detaljer

Datum:
26 september
Tid:
08:15 - 10:15
Kostnad:
Free

Arrangör

In-sikt Kunskap & terapipartner
Telefon
010-14 15 330
E-post
e-post@in-sikt.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

In-sikt Kunskap & terapipartner.
Kristinaplatsen 1
Norrköping, 60231 Sverige
+ Google Map
Telefon
010-14 15 330
Visa Plats-webbplats