Ljusmanifestation för tillfrisknande 30 september

In-sikt fortsätter att uppmärksamma tillfrisknande från beroende och psykisk ohälsa i september.

In-sikt kommer att vara värd för en ljusmanifestation den 30 september i Vasaparken i Norrköping kl. 19:00 – 20:30 och uppmärksamma den internationella tillfrisknandedagen. Vi vet att det finns många människor som förändrar sina liv, tillfrisknar från aktivt beroende och psykisk ohälsa.

Vi vet också att det för många kan kännas hopplöst, både för de som kämpar med beroende av olika slag men också för alla de som finns runt om – anhöriga, närstående och professionella som på olika sätt berörs.

Internationella tillfrisknandedagen eller återhämtningsdagen är en global manifestation som har vuxit på senare år. Den uppmärksammas på hundratals platser världen över och även on-line. För mer information om detta globala evenemang gå till https://internationalrecoveryday.org/

Syftet med denna manifestation är att visa att tillfrisknande, återhämtning och förändring är möjligt. Att bryta stigmat och att visa att man inte behöver vara ensam. Dagen syftar också till att öka medvetenheten om tillfrisknande och återhämtning samt belysa de positiva berättelser som människor har genom sin kamp mot dessa utmaningar.

Vill du tända ett hoppets ljus och delta i denna manifestation så är du välkommen till Vasaparken i Norrköping den 30 september kl. Alla är välkomna kl. 19:00 där vi kommer tända lila ljus för att visa vårt deltagande för världen, dela berättelser och bli del i en större global gemenskap.

Vi uppmuntrar även möjliga tillgängliga representanter för samhällets stödresurser, organisationer och frivilliga som finns i Norrköpings kommun att komma till evenemanget för att visa och berätta om var det finns stöd. Är du intresserad av detta så hör av dig till oss på In-sikt på telefon 010-14 15 330.

10 september, 2024